ГоловнаСуспільствоЖиття

На Буковині судитимуть двох правоохоронців, які переправляли чоловіків за кордон

Розслідування щодо чотирьох цивільних осіб ще триває.

На Буковині судитимуть двох правоохоронців, які переправляли чоловіків за кордон
Ілюстративне фото
Фото: Главком

Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо двох колишніх правоохоронців з Чернівецької області, які намагались налагодити схеми нелегального перетину кордону для чоловіків призовного віку.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

Наразі обвинувальні акти направлено до суду.

У першій схемі брав участь один із правоохоронців та двоє його знайомих. Він забирав "клієнтів" у Чернівцях, звідки вивозив їх до одного з прикордонних районів. Там чоловіки пересідали в інше авто, а правоохоронець їхав попереду, аби попередити про перевірки та блокпости прикордонників.

26 лютого 2024 року прикордонники виявили автомобіль із чоловіками, які планували перетнути кордон, та затримали правоохоронця, який їх супроводжував.

У іншому випадку правоохоронець спільно зі своїми товаришами також спробував заробити на втікачах від служби. Для маскування осіб, яких переправляли через кордон, їх одягали у форму працівників поліції аби без зайвих питань оминути блокпости. Далі чоловіки йшли пішки через ліс. Клієнти платили за це 2 тисячі доларів США з кожного.

Розслідування щодо згаданих чотирьох цивільних осіб ще триває.

Обох правоохоронців звільнено зі служби. Вони обвинувачуються у переправленні осіб через державний кордон (ч. 2, 3 ст. 332 КК). Одному із них загрожує до 7, іншому – до 9 років позбавлення волі. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram