ГоловнаСуспільствоВійна

Внаслідок російського обстрілу у Харкові постраждали понад 10 людей, - Синєгубов (оновлено)

Одна людина перебуває у тяжкому стані.

Фото: Олег Синєгубов

Російські окупанти вдарили двома ракетами біля готелю в середмісті Харкова.

Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

“Черговий акт тероризму проти цивільного населення”, - написав він. 

Наразі відомо про 10 постраждалих внаслідок удару. 

Одна людина перебуває у тяжкому стані ще одна отримала поранення та перебуває у середньому стані. Інші постраждалі - у легкому. 

Серед постраждалих - журналісти турецького видання, які проживали в готелі. 

Ліквідація наслідків удару триває, рятувальники продовжують гасіння пожежі.

Як пізніше повідомив Синєгубов, попередньо окупанти вдарили ракетами системи С-300. В результаті обстрілу пошкоджено будівлю готельного комплексу, де в момент удару перебували понад 30 цивільних осіб. Також сталося загоряння кількох автомобілів. 

Станом на зараз відомо про 11 постраждалих, з них 4 – чоловіки віком від 31 до 38 років, 7 – жінки у віці від 23 до 71 року.

Дев'ятьох потерпілих доставили до медзакладів. Наразі один із постраждалих – 35-річний чоловік – перебуває у важкому стані, 8 пацієнтів – у середньому та легкому, 2 – надали допомогу на місці.

Згодом начальник Харківської ОВА додав, що близько 22:30 ворог зі сторони Бєлгорода завдав ракетного удару ЗРК С-300 по Київському району Харкова.

Фото: Олег Синєгубов

Фото: Олег Синєгубов

Фото: Олег Синєгубов

Фото: Олег Синєгубов

Фото: Олег Синєгубов

"Пошкоджено готель. Одна ракета потрапила в землю біля фасаду будівлі, друга - в дах будівлі з подальшим частковим руйнуванням задньої частини готелю. Постраждали 12 осіб. Станом на зараз у медзакладах перебуває 2 людей: 35-річний чоловік, стан важкий та 71-річна жінка, стан середній", – написав Синєгубов. 

У офісі генпрокурора повідомили про 13 поранених осіб. Серед них два журналісти турецького медіа –громадянка Туреччини та громадянин Грузії.

  • Ввечері 10 січня російська армія завдала удару по цивільному обʼєкту у Харкові. Вкотре удари завдали з району Белгорода, попередньо Харків обстріляли знову із ЗРК С-300.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram