ГоловнаСуспільствоВійна

«Кримський міст на біс»: СБУ розповість про резонансні спецоперації, які змінили хід війни

У циклі документальних фільмів «СБУ. Спецоперації перемоги» спецпризначенці привідкриють деталі операції з підриву кримського мосту.

«Кримський міст на біс»: СБУ розповість про резонансні спецоперації, які змінили  хід війни
Фото: з відкритих джерел

Служба безпеки України розповість раніше невідомі деталі своїх резонансних спецоперацій, які змінюють хід війни. У циклі документальних фільмів «СБУ. Спецоперації перемоги» спецпризначенці поділяться деталями спецоперації з підриву Кримського мосту, операцій у Бахмуті та ін. 

Цикл документальних фільмів анонсували у пресслужбі СБУ.

«Кожна із п’яти серій, яка вийде на телеканалі «1+1 Україна» та в ефірі національного телемарафону «Єдині новини», буде присвячена окремому епізоду битви за нашу Батьківщину», – розповідають у відомстві. 

Відкриє цикл серія «Кримський міст на біс». У ній фахівці СБУ розкажуть про те, як розробляли унікальні надводні дрони «SeaBaby» та як з їхньою допомогою уразили опори мосту. 

Вже у цю п’ятницю, 24 листопада о 21:40 глядачі зможуть побачити ексклюзивні документальні кадри спецоперації, яка ускладнила воєнну логістику окупантів у Криму.

Наступна серія циклу — «Бахмут. Дорога життя». Це місто-фортеця була найгарячішою точкою фронту. На нічних рейдах снайпери СБУ знищували «вагнерів», аби допомогти підрозділам ЗСУ втримати ключову логістичну артерію до міста, відому як «Дорога життя».

У серії «Універсальні агенти. Деокупація» йтиметься про звільнення Київщини від російських загарбників. У цьому епізоді розкажуть про діяльність сформованої Службою безпеки агентурно-партизанської мережі та порятунок мешканців окупованого Іванкова.

Ще один фільм під назвою «Лігво ворога. Ліквідація» розповість, як в перший місяць повномасштабної війни спецпризначенці СБУ допомогли виявити і знищити тиловий пункт управління ворога на Поліссі. Саме цей об’єкт відігравав важливу роль для окупантів у їх планах захопити Київ. Тоді було ліквідовано офіцерський склад загарбників, знищено велику кількість озброєння та палива.

Окремий фільм буде присвячений медичному бойовому крилу Центру спецоперацій «А» СБУ «Бойові медики. Смерть зачекає» — саме таку назву має серія про хірургів спецпідрозділу Служби безпеки, які повертають поранених воїнів до життя поблизу лінії фронту. І все це — у надскладних умовах.

«Ми зруйнували міф про непереможність рашки. Далі буде багато сюрпризів», – зазначає у документальному фільмі Голова СБУ Василь Малюк.

Не пропустіть премʼєру фільму «Кримський міст на біс» 24 листопада о 21:40 на телеканалі «1+1 Україна» та о 22-30 в ефірі національного телемарафону. Також виходи наступних серій циклу заплановані щоп’ятниці на цих же майданчиках.

Напередодні спецпризначенці Департаменту кібербезпеки СБУ знищили ще два спостережні комплекси “Муром” російських окупаційних військ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram