ГоловнаСуспільствоВійна

На півдні українські бійці знищили три ворожі човни з екіпажем, – Гуменюк

Окупанти намагалися маневрувати серед островів і розташовувати там свої спостережні пункти, але були знищені.

На півдні українські бійці знищили три ворожі човни з екіпажем, – Гуменюк
Наталія Гуменюк
Фото: Анна Стешенко

Керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефір телемарафону повідомила, що у зоні відповідальності оперативного командування "Південь" за добу українські оборонці знищили, зокрема, три човни з екіпажами. 

"Мінус 5 крупнокаліберних гармат за минулу добу – це потужний результат Сил оборони. Мінус 18 окупантів і ще три човни, на яких вони намагалися маневрувати серед островів і розташовувати там свої спостережні пункти", - повідомила Гуменюк.

Вона зазначила, що один із спостережних пунктів теж знищено.

Також Наталя Гуменюк повідомила, що завдяки контрбатарейній боротьбі вдалося відсунули ворога на 3-10 км на різних ділянках фронту. Але об’єктивно треба зачистити смугу хоча б 30 км, щоб це (убезпечення правобережжя) було дійсно результативно. 

Нагадаємо, сьогодні вранці Генштаб повідомив, що Сили оборони мають частковий успіх в районах Вербового та Новопрокопівки Запорізької області. Також українські воїни утримують ініціативу, тиснуть на ворога, проводять штурмові дії та відвойовують нашу землю на Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram