ГоловнаСуспільствоВійна

Президенти України та Польщі разом виступили у Варшаві

Володимир Зеленський подякував Польщі за допомогу, а Анджей Дуда пообіцяв надалі надавати її.

Ввечері 5 квітня президент України Володимир Зеленський та президент Польщі Анджей Дуда разом виступили на площі Королівського замку у Варшаві.

Анджей Дуда зазначив, що Україна потребує підтримки та поставок сучасного озброєння. 

"У багатьох країнах після більше ніж 400 днів повномасштабної війни Росії проти України зростає втома, виснаження і зневіра. Виникає спокуса, підживлювана російською пропагандою та дезінформацією, за всяку ціну якомога швидше домогтись перемирʼя. Укладення невигідного для України миру з Росією, який по суті полягатиме в тому, що РФ і надалі займатиме землі, які зараз окупує. На це ніколи не буде нашої згоди. Політика поступок і покірності щодо Росії і політики Путіна ведена роками, принесла отруйні плоди. Її результатом є сьогоднішня агресія і тисячі невинних жертв. Тільки Україна має вирішувати, на яких підставах проводити мирні переговори. Єдині умови, яких світові лідери мають вимагати від Росії – повне виведення військ з території України. Повне виведення військ поза міжнародно визнані кордони. Ні про які переговори і рішення над головами українців не може бути і мови", – сказав президент Польщі під час виступу.

Фото: EPA/UPG

Він наголосив, що ті, хто пропонує мирні переговори на невигідних для України умовах, мають відвідати місця, де російські військові скоїли численні злочини проти мирного населення.

В свою чергу, Володимир Зеленський висловив сподівання, що Польща стане лідером у авіаційній коаліції, як раніше стала лідером у танковій коаліції.

Фото: EPA/UPG

Президент України також подякував полякам за послідовну допомогу у відбитті російської агресії.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Нагадаємо, під час зустрічі у Варшаві президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький підписали Лист про наміри співпраці з питань постачання оборонної техніки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram