ГоловнаСуспільствоВійна

​Учора Володимир Зеленський зустрівся з Орландо Блумом і командою ЮНІСЕФ

Зокрема вони обговорили питання повернення в Україну депортованих Росією дітей.

​Учора Володимир Зеленський зустрівся з Орландо Блумом і командою ЮНІСЕФ
Фото: ОПУ

Учора президент України Володимир Зеленський провів зустріч із послом доброї волі актором Орландо Блумом та командою ЮНІСЕФ.

Про це йдеться на сайті глави держави.

"Зустрівся із послом доброї волі ЮНІСЕФ Орландо Блумом та командою ЮНІСЕФ – організації, яка займається гуманітарною підтримкою й захистом дітей. ...Ми обговорили питання відбудови нашої країни, нашої шкільної інфраструктури. Я вдячний за цю допомогу. Ми домовилися, щоб наші команди працювали над кількома напрямами", – сказав президент.

Це, зокрема, питання повернення українських дітей, депортованих до країни-агресора, створення бомбосховищ у закладах освіти, а також технічне забезпечення дистанційного навчання в тих районах, де неможливо навчатися офлайн через відповідні загрози.

"Під час зустрічі з керівником Офісу говорили про сприяння в поверненні незаконно депортованих Росією дітей, – повідомила радниця голови ОП Дарія Зарівна у Telegram. – Також проінформували про створення міжнародної робочої групи, яка сфокусується на цьому питанні. Одразу скажу: нам в групу потрібні амбасадори, які розкажуть світу про цю жахливу ситуацію. Орландо Блум висловив готовність розповідати про те, що відбувається з українськими дітьми".

Фото: ОПУ

Фото: ОПУ

За словами Зеленського, Орландо Блум давно й змістовно працює у напрямку захисту дітей. Актор відвідував Донбас ще до повномасштабного вторгнення і бачив, що принесла Україні російська агресія.

Фото: ОПУ

Блум відвідував Україну і в 2016 році. У межах програм ЮНІСЕФ Україну відвідували й інші голівудські актори. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram