ГоловнаСуспільствоВійна

Росія може почати новий наступ вже за два-три тижні, – Данілов

Секретар РНБО вважає, що окупанти можуть спробувати новий наступ із півночі, сходу та півдня. 

Росія може почати новий наступ вже за два-три тижні, – Данілов
Фото: facebook/Рада національної безпеки і оборони України

Росія може почати нове вторгнення вже за два-три тижні, вважає секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов. 

У інтервʼю Sky News він заявив, що найважчі бої – попереду, а наступні декілька місяців будуть вирішальними у перебігу війни.

"Росія готується до максимальної ескалації", – сказав він, додавши, що ворог збирає все, що можна, і проводить навчання. 

Він не виключив, що президент РФ Володимир Путін спробує ще одну атаку з півночі, півдня та сходу, як це сталося 24 лютого 2022 року. 

"Ми розуміємо, що все на столі… Я можу сказати, що ми не виключаємо жодного сценарію в найближчі два-три тижні", – сказав він.

Нагадаємо, в Генштабі повідомляли, що Росія з високою ймовірністю зосередиться на захопленні всієї Донецької області, а після цього спробує захопити Запорізьку. Протягом поточного року загроза наступу з території Білорусі зберігатиметься: анонсовані спільні військові навчання ворог може використати для маневрів своєї армії. Водночас станом на початок січня заходів із підготовки ударного угруповання для відновлення наступальних дій із Білорусі не спостерігалося. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram