ГоловнаСуспільствоВійна

У Києві затримали колаборанта, який співпрацював із росіянами на Луганщині

Затриманий допомагав окупантам перейменовувати вулиці. 

У Києві затримали колаборанта, який співпрацював із росіянами на Луганщині
Фото: Пресслужба СБУ

СБУ затримала у Києві колишнього керівника комунального підприємства у тимчасово окупованому Сватовому Луганської області.

Про це повідомила пресслужба ГУ СБУ у Києві та Київській області.

“Після захоплення українського міста він одним з перших підтримав російських загарбників і запропонував їм свою допомогу у війні проти України. За це його призначили очільником створеного агресором місцевого “муниципального унитарного предприятия по благоустройству”, - повідомили в СБУ.

Чоловік допомагав окупаційній адміністрації організовувати “масові” заходи і постановочні телесюжети на підтримку збройної агресії Росії, а також перейменовував вулиці міста на радянські назви - підписував документи і контролював процес “совєтизації” міської інфраструктури.

Під час контрнаступу ЗСУ колаборант втік до РФ, де з вересня переховувався від правосуддя, але потім повернувся в Україну.

Співробітники СБУ викрили плани зловмисника, встановили маршрути його переміщення і затримали у Києві.

Слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарчих функцій, в окупаційній адміністрації держави-агресора) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, співробітники ДБР повідомили про підозру 10 колишнім працівникам Старобільського СІЗО. За даними ДБР вони після вторгнення російських окупаційних військ почали працювати на РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram