ГоловнаСуспільствоВійна

Взяття Купʼянська стане для Росії серйозним ударом, бо там розташовано шляхи постачання окупантів на Донбас, – британське МО

Російська оборона зазнає тиску і на північному, і на південному фронтах. 

Взяття Купʼянська стане для Росії серйозним ударом, бо там розташовано шляхи постачання окупантів на Донбас, – британське МО

Українські сили почали наступальні операції в Харківській області 6 вересня. За цей час передові угруповання просунулись на 50 км углиб раніше окупованої Росією території на вузькому фронті.

Схоже, що окупанти були заскочені раптово. Сектор утримувався слабко, і українські війська деокупували або оточили декілька міст, йдеться у звіті міністерства розвідки Великої Британії, оприлюдненому у твіттері. 

Там зазначили, що сили окупантів довкола Ізюма, ймовірно, стають все більш ізольованими, а деокупація Купʼянська "стане серйозним ударом для Росії, тому що він розташований на шляхах постачання лінії фронту Донбасу". 

Оскільки наступальні дії захисників тривають і в Херсонській області, російська оборона зазнає тиску і на північному, і на південному фронтах. 

Нагадаємо, за останні дні захисники звільнили від окупантів понад тисячу квадратних кілометрів української території. На окремих напрямках підрозділи Сил оборони вклинилися в оборону противника на глибину до 50 км. Звільнено або взято під контроль понад 30 населених пунктів, які були тимчасово захоплені російськими окупантами в Харківській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram