ГоловнаСуспільствоВійна

Унаслідок ворожого ракетного обстрілу Харкова виникла масштабна пожежа

Протягом минулої доби рятувальники відреагували на 31 повідомлення про надзвичайні події на Харківщині. 

Унаслідок ворожого ракетного обстрілу Харкова виникла масштабна пожежа
Фото: ГУ ДСНС у Харківській області

У Харкові внаслідок ворожого ракетного обстрілу, який стався вночі 4 вересня, виникла масштабна пожежа – горів ресторанний комплекс у Київському районі міста.

Про це повідомляє у Facebook ГУ ДСНС у Харківській області.

“Вночі Харків зазнав чергового ракетного удару по цивільній інфраструктурі. Одна з ворожих ракет влучила у ресторанний комплекс, що у Київському районі міста”, – йдеться в повідомленні.

Фото: ГУ ДСНС у Харківській області

Зазначається, що всі споруди комплексу побудовані з деревини, тому відразу після вибуху виникла пожежа, яка охопила майже всю його територію. Горіли дві основні будівлі та літній павільйон – на загальній площі 2 200 кв. м.

Для ліквідації пожежі були задіяні вісім пожежних автоцистерн, пожежно-рятувальний автомобіль першої допомоги та близько 50 осіб особового складу ДСНС. Основна задача рятувальників полягала в унеможливленні подальшого розповсюдження вогню на сусідні забудови та лісовий масив.

Фото: ГУ ДСНС у Харківській області

Загалом протягом доби з 2 по 3 вересня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС відреагували на 31 повідомлення про надзвичайні події. Рятувальники здійснили 24 виїзди на ліквідацію пожеж, у тому числі, 11 виїздів на пожежі, спричинені військовими діями. Всього було ліквідовано 22 пожежі та загоряння. 

Так, 3 вересня ворог завдав масованих і хаотичних артилерійських обстрілів по селу Безруки Дергачівсьої громади. Сили ДСНС там одночасно гасили 12 пожеж.

На території Золочівської громади окупанти вдарили по складській будівлі одного з фермерських господарств. Рятувальники боролись з пожежею на площі 1750 кв.м.

Фото: ГУ ДСНС у Харківській області

Загалом пожежі, спричинені влучанням ворожих боєприпасів, сталися в Харківському (15), Ізюмському, Богодухівському, Чугуївському районах Харківщини та у м. Харкові.

Харків і кілька районів області щодня зазнають російських обстрілів і ракетних ударів.

Нагадаємо, сьогодні вночі мер Харкова Ігор Терехов повідомив про те, що російська армія обстріляла Київський район міста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram