ГоловнаСуспільствоВійна

У Криму заявили про нові вибухи: біля авіабази у Гвардійському

Вранці над базою спостерігалося задимлення. 

У Криму заявили про нові вибухи: біля авіабази у Гвардійському
Авіабаза в Гвардійському
Фото: wikipedia

Над військовою авіабазою в кримському селищі Гвардійське (Сімферопольський район) видніється дим. За словами місцевих мешканців, там пролунало кілька вибухів.

Про це повідомляє "Кримінформ". Офіційної інформації поки немає. Авіабаза у Гвардійському розташовується в 13 км від Сімферополя. Після початку окупації Росія розмістила там 37 змішаний авіаполк військово-повітряних сил і дві ескадрильї (12 Су-24М і 12 Су-25 СМ). 

"Але те, що в селищі Гвардійське – там теж сталися вибухи дуже потужні, їх чули в найближчих селах. Там хмари диму чорні, але не знаємо, скільки і чого там пошкоджено, бо дуже вони тримають це, інформація не проходить. Але Гвардійський аеродром і Бельбек після вибухів у Новофедорівці – це залишалися два аеродроми, там мають бути пошкодження літаків", – заявив голова кримськотатарського Меджлісу Рефат Чубаров в ефірі телемарафону. 

За словами місцевих, вибухи лунали близько 6:30. Нагадаємо, що також приблизно в цей час в Криму лунали й інші вибухи – біля с. Майське. Там, за словами окупанті, відбулася "детонація боєприпасів" внаслідок "диверсії" на військовій базі. Також вибух відбувся на трансформаторній станції залізниці. 

Окупанти проводять евакуацію пʼятикілометрової зони біля військової бази. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram