ГоловнаСуспільствоВійна

Десятки мирних мешканців Бучі були вбиті тонкими металевими стрілами від снарядів - "флешетами", - The Guardian

Флешети були поширені під час Першої світової війни.

Десятки мирних мешканців Бучі були вбиті тонкими металевими стрілами від снарядів - "флешетами", - The Guardian
Фото: EPA/UPG

Десятки мирних мешканців Київської області були вбиті тонкими металевими дротиками від снарядів, які називаються "флешети". Дротики знаходять патологоанатоми у головах і грудях вбитих. Про це повідомляє The Guardian. 

«Ми знайшли кілька тонких, схожих на нігті предметів у тілах чоловіків і жінок. Про це також повідомляють інші мої колеги в регіоні, – розповів виданню український судовий лікар Владислав Піровський. – Їх дуже важко знайти в тілі, бо вони занадто тонкі. Більшість тіл з такими пораненнями привезені з Бучі та Ірпеня».

Флешети – це тонкі металеві дротики, розроблені ще на початку двадцятого століття і використовувані під час Першої світової війни. Це протипіхотна зброя. Кожен снаряд може містити до восьми тисяч флешет. Як правило, вони від трьох до чотирьох сантиметрів завбільшки. 

Місцеві мешканці розповідають, що російська артилерія використала флешетні снаряди наприкінці березня, за кілька днів до звільнення Київської області Збройними силами України. 

Експерт зі зброї Fenix Insight Ніл Гібсон розповів The Guardian, що цей снаряд рідко використовується. Його застосування проти цивільних є порушенням гуманітарного права. Крім того, він додав, що флешетти ймовірно були випущені з артилерійської зброї ЗШ1 122-мм калібру, яка використовується російською артилерією. 

Нагадаємо, що кількість виявлених жертв серед мирних мешканців Київщини зростає щодня. Убитих під час тимчасової окупації людей знаходять під час обстеження територій. Кількість цивільних жертв у Бучі вже перевищує 300 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram