ГоловнаСуспільствоВійна

У Криму затримали правозахисника Джеппарова, який в інтерв'ю LB.ua казав, що кримські татари святкуватимуть повернення України

Також затримали ще двох людей.

У Криму затримали правозахисника Джеппарова, який в інтерв'ю LB.ua казав, що кримські татари святкуватимуть повернення України
Фото: Макс Требухов

У Криму затримали кримськотатарського правозахисника Абдурешіта Джеппарова. Про це повідомляє кореспондент LB.ua з місця подій. 

Абдурешіта забрали з його дому в місті Білогірськ, що неподалік від Сімферополя. "Його затримали, відвезли в райвідділок. Це був не обшук, а огляд. Забрали всю техніку, чому - невідомо. Адвокати їдуть до нього в райвідділок", - повідомляє кореспондент. 

Оновлення 15:17. Джеппарова помістили під адміністративний арешт на 15 діб. 

Оновлення 14:20. Абдурешіта звинувачують за ч.1 ст 20.3 КпАП РФ (використання нацистської символіки). За відеозапис на його сторінці у фейсбуці за 19 серпня 2019 року (на якому його позначив Рафіс Кашапов). Прокурор вважає, що в записі присутня нацистська символіка. Зараз суддя в нарадчій.

Під будинком правозахисника зібралася група підтримки з кримських татар. Зав'язалася суперечка з російськими силовиками, які здійснювали затримання. Хтось із кримських татар намагався втекти, через що силовики стріляли в повітря.

У результаті, крім Джеппарова, затримали ще двох кримських татар, які прийшли його підтримати - це Якубов Февзі Серверович і Мухаммед-Алі Джеппаров Юсуф Оглу.

Минулого тижня на LB.ua вийшло інтерв'ю Джеппарова, в якому він розповідає про ситуацію в Криму. Також правозахисник розповів, що кримські татари чекають на повернення України, як на велике свято.

2020 року Абдурешіта Джеппарова номінували на Нобелівську премію миру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram