ГоловнаСуспільствоВійна

Росіяни обстріляли евакуаційний шлях з Ірпеня, є загиблі, – ЗМІ

Серед жертв, за даними журналістів, є діти. 

Російські війська цілеспрямовано обстріляли з мінометів 122 калібру міст в Ірпені Київської області, через який мирні люди намагаються евакуюватися з міста.

Про це повідомляють "Радіо Свобода", кореспондент ТСН Олександр Моторний і журналіст Андрій Дубчак.

"В Ірпені розпочався мінометний обстріл, 122-міліметровими мінами окупанти почали гатити просто у напрямку переправи. Люди почали ховатися, але там було чимало дітей, літніх людей. Їх військові, бійці тероборони намагалися брати на руки й переносити. З перервами у хвилини 2-3 пролунали щонайменше півтора десятка мінометних залпів. На жаль, з пів години тому одна з мін упала там, де були люди – вони вже перейшли на той момент переправу, загинуло четверо людей, серед яких двоє дітей", – цитує кореспондента УП.

Журналіст закликав містян не їхати в напрямку Стоянки. 

Крім того, вогонь вівся по автомобілях, на яких мирні люди намагалися виїхати. За словами Моторного, напередодні росіяни обстріляли машину волонтерів, загинули троє людей.

За даними журналіста Дубчака, вранці 6 березня під ворожим вогнем загинула родина – дівчинка, хлопець, мама. Батько отримав серйозне поранення.

Фото: Макс Требухов

Нагадаємо, вчора російські окупанти підірвали евакуаційний потяг і пошкодили залізничні колії в Ірпені, що біля Києва. Після цього евакуйовувати вирішили автобусами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram