ГоловнаСуспільствоВійна

Воєнна техніка РФ зайшла у Миколаїв. Ми готуємося тримати оборону, – Кім (оновлено)

Наразі місто під контролем українських військових. Триває бій.

Воєнна техніка РФ зайшла у Миколаїв. Ми готуємося тримати оборону, – Кім (оновлено)

Техніка російських загарбників зайшла в Миколаїв, повідомив голова ОДА Віталій Кім. Він наголосив, що ворог підходить з боку Баловного і Галицинового. У місті – українські військові. 

"Є захід техніки в місто. Спокійно, без паніки, не треба шмаляти по всій техніці, що їде по місту. Зараз у місті наша техніка. Я поінформую, якщо буде прорив і потрібно буде по ній стріляти", – розповів Кім.

Голова ОДА уточнив, що на цей момент ворог підходить з боку Баловного і Галицинового, вулицями ще не їздить. 

"Ми готуємося тримати оборону", – наголосив Віталій Кім.

Він закликав жінок і дітей бути вдома, а чоловіків долучитися до оборони.

Оновлення. Кім повідомив, що 123 бригада ЗСУ вступила в бій із ворогом у Жовтневому (залізнична станція в межах Миколаєва. – Ред.).

"У нас перші втрати серед цивільного населення. Розстріляли директора школи в селі біля Баштанки", – повідомив голова ОДА.

Попри це, Кім закликав містян не нервувати.

"У напрямку Жовтневого ведеться бій, ми зараз відіб'ємо. По Прибузькому розбили цілу купу техніки. З Баштанки техніка також починає пересуватися. Тому розслаблюємось, видихаємо. Палимо їхню техніку!" – сказав Віталій Кім.

Оновлення 12:58. Кім закликав мешканців Миколаєва, поки тривають бої, "ніхто нічого не фоткає та не викладає нашу техніку", щоб не допомагати ворогові.

Станом на 12:30 4 березня закрито водний простір на річках Інгул і Південний Буг.

"Військовим дана команда стріляти на ураження! Якщо потрібно плисти, то погоджуйте з військовими", – наголосив голова Миколаївської ОДА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram