ГоловнаСуспільствоПодії

На Луганщині після обстрілу виникла пожежа (оновлено)

Імовірно, доведеться евакуювати мешканців с. Лопаскине.

На Луганщині після обстрілу виникла пожежа (оновлено)
Фото: dsns_telegram

22 липня унаслідок обстрілу поблизу селища Лопаскине Новоайдарського району на території Трьохізбенського лісництва виникла пожежа сухої трави і молодого лісу.

Про це інформує пресслужба МВС України у Telegram.

"Для недопущення поширення пожежі на населений пункт по периметру с. Лопаскине влаштовано мінералізовану смугу. Через обласну державну адміністрацію проведено оповіщення голови Трьохізбенської сільської ради про можливість, у разі потреби, евакуації населення с. Лопаскине (33 мешканці)", - йдеться в повідомленні.

До гасіння залучено 116 осіб та 31 од. техніки, з них від ДСНС 95 осіб та 24 од. техніки, ЗСУ 6 осіб та 2 од. техніки, лісового господарства 15 осіб та 5 од. техніки. Сформовано резерв сил ДСНС у кількості 106 осіб та 20 од. техніки.

Оновлено. За інформацією пресслужби ДСНС, відкритого вогню немає, спостерігається тління сухої трави, чагарників і деревини на території Трьохізбенського лісництва. Загрози населеним пунктам немає. Обстрілів і детонації вибухонебезпечних предметів на місці пожежі не спостерігається. 

Особливу увагу під час гасіння пожежі приділяють заходам безпеки у зв’язку з можливою наявністю ділянок, що забрудненні вибухонебезпечними предметами. Піротехнічний розрахунк ДСНС проводить обстеження території на наявність вибухонебезпечних предметів.

Нагадаємо, на початку липня в Луганській області внаслідок масштабних лісових пожеж на території трьох лісництв у Новоайдарському районі загинуло п'ятеро людей, дев'ятьох осіб госпіталізовано. Згодом кількість постраждалих збільшилася.

Вогонь охопив близько 50 га території Борівського та Охтирського лісництв у районі села Осколонівка, а також близько 40 га лісів Капітанівського лісництва поблизу села Капітанове.

Серед основних причин загоряння - погодні умови, необережне поводження з вогнем і навмисний підпал. Як зазначили в поліції, відкрито провадження щодо порушень правил пожежної безпеки (ст. 270 Кримінального кодексу України).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram