ГоловнаСуспільствоПодії

Луцькому терористу повідомили про підозру за чотирма статтями

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Луцькому терористу повідомили про підозру за чотирма статтями
Фото: gp.gov.ua

Громадянину Максиму Кривошу, який 21 липня захопив у Луцьку рейсовий автобус приміського сполучення з пасажирами та утримував їх упродовж дня, повідомлено про підозру.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

"За процесуального керівництва прокуратури Волинської області слідчими управління СБУ в області повідомлено громадянину про підозру у вчиненні терористичного акту, захопленні та триманні осіб як заручників з погрозою знищення людей, посяганні на життя працівника правоохоронного органу, а також у незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 258, ч. 2 ст. 147, ст. 348, ч. 1 ст. 263 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у процесі перемовин Кривош кинув у бік правоохоронців гранату, посягаючи на їхні життя.

Після затримання у нього вилучено цілий арсенал зброї та вибухівки: автомат "АКС-74У", револьвер, ручні гранати наступальної дії "РГД-5".

Вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

Групу процесуальних керівників у провадженні очолює прокурор Волинської області.

Нагадаємо, Максим Кривош, який близько 10 годин утримував 13 людей в автобусі в центрі Луцька, після чого здався правоохоронцям. До цього президент України Володимир Зеленський виклав на своїй сторінці у Facebook відео, яке від нього вимагав терорист. Допис після звільнення заручників видалили.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомляв, що луцького терориста відправлять на психологічну експертизу. Він зазначив, що Кривош отримає тривалий термін ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram