ГоловнаСуспільствоВійна

Стало відоме ім'я третього загиблого під Зайцевим бійця

Ярослав Журавель був командиром відділення розвідувального взводу 35-ї окремої бригади морської піхоти.

Стало відоме ім'я третього загиблого під Зайцевим бійця
Фото: http://www.mobilmusic.ru

Після проведеної процедури упізнання та судово-медичної експертизи тіла військовослужбовця, яке 21 липня проросійські бойовики передали на підконтрольну Україні територію, було встановлено, що це - сержант Ярослав Журавель, якого вважали пораненим під час обстрілу 13 липня біля Зайцевого.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

Церемонія вшанування та прощання із героєм відбудеться завтра, 23 липня, об 11:00 у селі Андріївка Верхньодніпровського району Дніпропетровської області.

"Командування Об'єднаних сил висловлює глибокі співчуття близьким і рідним загиблого військовослужбовця і наголошує, що такі підступні дії окупантів не залишаться безкарними. За свої злочини ворог понесе заслужене покарання", - йдеться в повідомленні.

Ярослав Журавель був командиром відділення розвідувального взводу 35-ї окремої бригади морської піхоти. Йому було 40 років. У нього залишилися дружина і двоє дочок.

Як повідомляє "Радіо Свобода", Журавель - саме та людина, яка на оприлюднених відео з коптера надає собі допомогу. Він помер, так і не евакуйований з поля бою. Ближче до вихідних стало зрозуміло, що сержант, імовірно, загинув від поранень.

Нагадаємо, 13 липня російські найманці обстріляли групу українських військових, які здійснювали евакуацію тіла бійця в районі Зайцевого. Унаслідок ворожого вогню загинув військовий медик, один військовослужбовець зазнав поранень, ще один - бойове травмування.

Тіла загиблих і пораненого залишилися на місці обстрілу. Було розпочато переговори про їхню евакуацію. 15 липня тіло військовослужбовця, який загинув 13 липня біля Зайцевого, було повернуто з тимчасово окупованої території.

Пізніше стало відомо, що військовий медик, який загинув на Донбасі, - громадянин Естонії Микола Ілін. Агентство Укрінформ повідомило, що, як свідчать фотографії, окупанти осквернили тіло Іліна. Зазначалося, що знімки переданого окупантами тіла настільки жахливі, що на них не можна дивитися і, тим більше, публікувати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram