ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні випробовують "наземний безпілотник" для ЗСУ

Наступним етапом досліджень стане проведення практичних стрільб.

В Україні випробовують "наземний безпілотник" для ЗСУ
Фото: armyinform.com.ua

Військові науковці з Чернігова випробовують нову дистанційно керовану платформу Camel із бойовим модулем.

Про це повідомляє "АрміяInform".

"Фахівці Державного науково-дослідного інституту випробувань із сертифікації озброєння та військової техніки розпочали практичний етап дослідних випробувань цієї розробки. Зокрема, перевіряли можливості платформи щодо пересування пересіченою, лісистою місцевістю та в умовах міста, а також на предмет логістичного забезпечення бойових дій механізованих підрозділів у населених пунктах", - ідеться у повідомленні.

За словами провідного інженера з випробувань підполковника Сергія Рудниченка, головними бойовими властивостями цього роботизованого комплексу є можливість його використання для штурму об’єктів та позицій противника, розвідки, знешкодження цілей, патрулювання й охорони військових складів, блокпостів та інших важливих об’єктів.

Фото: armyinform.com.ua

Наступним етапом досліджень платформи стане проведення практичних стрільб зі штатної стрілецької зброї.

Загалом під час воєнних конфліктів роботизовані комплекси використовуються для участі в ряді наземних операцій: для вогневої підтримки, охорони периметрів важливих об’єктів, евакуації поранених з поля бою, інженерного забезпечення та вирішення завдань логістики.

Фото: armyinform.com.ua

"Їх застосування в ЗСУ дозволить мінімізувати ризики втрати особового складу та підвищить потенціал підрозділів під час виконання завдань", - зазначається у повідомленні.

Розробкою дистанційно керованих платформ в Україні займається низка вітчизняних підприємств, де роботи перебувають на різних стадіях готовності. Серед них і ТОВ "Глобал Дайнемікс" зі Львова, яке створило Camel і передало військовим для випробувань.

Фото: armyinform.com.ua

 Нагадаємо, у січні в "Укроборонпромі" показали перший український воєнний квадрокоптер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram