ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Кожен четвертий бізнес в Україні порушує карантинні заходи

Серед кафе і ресторанів виявили понад 8000 порушників.

Кожен четвертий бізнес в Україні порушує карантинні заходи
Фото: kyivcity.gov.ua

Кожен четвертий суб’єкт господарювання в Україні порушує карантинні обмеження, встановлені Кабміном у зв’язку з коронавірусом. Усього Держспоживслужба за минулий тиждень провела понад 37 000 перевірок, повідомив на брифінгу головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

«Це свідчить про те, що більш ніж 9122 об'єкти стали потенційним джерелом можливого поширення коронавірусу», — зазначив він.

Ляшко підкреслив, що боротьба з COVID-19 — це комплексна робота, яку повинні виконувати уряд, органи місцевого самоврядування, бізнес і люди.

«Виключно в такому об’єднанні є шанс подолати проблему коронавірусу», — підсумував головний санлікар.

На сайті Держспоживслужби йдеться, що порушення виявили в 8418 закладах громадського харчування, 15444 об’єктах торгівлі продовольчими товарами, 9390 місцях торгівлі непродовольчими товарами, 1136 перукарнях і салонах краси і 4118 об’єктах водопостачання та водовідведення, транспорту й аптек.

Нагадаємо, що вчора Київська міська державна адміністрація заборонила роботу закладів громадського харчування та розважальних закладів після 22:00.

Обмежено час роботи закладів громадського харчування та розважальних закладів (зокрема, кінотеатрів) — до 22:00, а також обмежується проведення масових заходів культурного, розважального, спортивного і рекламного характеру — з 22:00. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram