ГоловнаСуспільствоЖиття

Головному слідчому одного з райуправлінь поліції Києва висунули підозру у справах Майдану

Його звинувачують за п'ятьма статтями Кримінального кодексу.

Головному слідчому одного з райуправлінь поліції Києва висунули підозру у справах Майдану
Архивное фото
Фото: Олександр Клименко

Офіс генерального прокурора спільно з Державним бюро розслідувань повідомили керівнику слідчого відділення одного з районних управлінь Головного управління Національної поліції в Києві про підозру в притягненні очевидно невинуватого учасника протестних акцій на Майдані Незалежності до кримінальної відповідальності.

Про це повідомляють на сайті ДБР.

На момент скоєння злочину правоохоронець обіймав посаду старшого слідчого одного з відділів районного управління ГУ Міністерства внутрішніх справ у Києві.

Його підозрюють у скоєнні таких злочинів: незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, маніфестацій (ст. 340 Кримінального кодексу), службовій підробці (ч. 1 ст. 366 КК), перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу (ч. 3 ст. 365 КК), свідомому незаконному затриманні, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 371 КК), притягненні очевидно невинуватого до кримінальної відповідальності, поєднаному зі штучним створенням доказів (ч. 2 ст. 372 КК).

"Встановлено, що підозрюваний за відсутності будь-яких доказів причетності до вчинення правопорушення вчинив службове підроблення, незаконно затримав і вручив повідомлення про підозру в організації масових заворушень, що призвели до тяжких наслідків, одному з учасників акцій протесту. Згодом підозрюваний безпідставно подав до одного з районних судів міста Києва клопотання про обрання щодо потерпілого запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою", - йдеться в повідомленні.

На цей момент вирішується питання про вручення підозрюваному клопотання про застосування запобіжного заходу і звільнення з посади.

Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, в лютому ДБР передало в суд справу колишнього слідчого, обвинуваченого в незаконних затриманнях учасників Майдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram