ГоловнаСуспільствоЖиття

Ексдиректора "УкрДІАП" підозрюють у розтраті 63 млн гривень

Детективи НАБУ розслідують цю справу з лютого 2018 року.

Ексдиректора "УкрДІАП" підозрюють у розтраті 63 млн гривень
Фото: Lb.ua

Детективи Національного антикорупційного бюро повідомили колишньому директору державного підприємства "Український державний науково-дослідний і проєктний інститут азотної промисловості і продуктів органічного синтезу" (ДП "УкрДІАП") про підозру в розтраті 67,3 млн гривень.

Про це повідомляють на сайті НАБУ.

Дії ексдиректора кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу.

Слідство встановило, що впродовж 2013-2015 років підозрюваний уклав 13 зовнішньоекономічних контрактів з дев'ятьма компаніями-нерезидентами, зареєстрованими в офшорних зонах. Ішлося про придбання різних товарів і послуг, у тому числі нібито на модернізацію виробничих процесів і переоснащення на умовах 100% передоплати. Держпідприємство їх так і не отримало, зате перерахувало кошти за кордон у повному обсязі - всього 5,54 млн доларів США і 283,4 тис. євро, що на момент скоєння злочинів становило 67,3 млн гривень.

"Слідство має докази, що директор з самого початку не планував здійснювати реальні закупівлі для потреб ДП «УкрДІАП», а укладення контрактів дозволило йому замаскувати злочини, створивши документальні підстави для переказу коштів", - наголошено в повідомленні.

Оскільки підозрюваний перебуває за межами України і його місце перебування невідоме, вирішується питання про оголошення його в розшук. Розслідування детективи НАБУ здійснюють з лютого 2018 року.

Нагадаємо, раніше п'ятьох посадових осіб викрили в організації корупційної схеми, через яку державному підприємству "Електроважмаш" завдано збитків на 13,7 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram