ГоловнаСуспільствоВійна

Німеччина і Франція: спостерігачам ОБСЄ на Донбасі не дають вільно пересуватися під приводом боротьби з коронавірусом

Глави МЗС двох країн "дуже стурбовані" обмеженнями, з якими стикаються співробітники СММ.

Німеччина і Франція: спостерігачам ОБСЄ на Донбасі не дають вільно пересуватися під приводом боротьби з коронавірусом
Архивное фото
Фото: facebook.com/pressjfo.news

На думку Берліна і Парижа, проросійські сепаратисти в "ДНР" і "ЛНР" заважають роботі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на сході України, під приводом захисту від поширення коронавірусу.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Як заявили міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас і його французький колега Жан-Ів Ле Дріан,вони "дуже стурбовані" обмеженнями, з якими стикаються співробітники СММ ОБСЄ в Україні з 21 березня 2020 року.

"Спостерігачі повинні мати можливість безпечно і вільно пересуватися по всій території України, а пандемія коронавірусу не повинна ставати приводом для того, щоб обмежувати свободу пересування членів СММ і їхньої можливості з виконання своїх завдань", - йдеться в спільній заяві дипломатів.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій заявили, що окупанти в ОРДЛО і в Криму приховують від місцевих жителів реальний стан захворюваності на коронавірус,що позбавляє їх можливості убезпечити себе від епідемії. Так, станом на 30 березня окупаційна адміністрація в ОРЛО визнала наявність одного інфікованого, в ОРДО жоден випадок не підтверджують.

Зазначимо, що мандат СММ ОБСЄ на Донбасі продовжили до 31 березня 2021 року. Місія працює в Україні з березня 2014 року. Це - неозброєна цивільна місія, яка спостерігає за ситуацією в усіх регіонах України. Вона регулярно готує звіти про ситуацію в країні, а також бере участь в переговорах між сторонами конфлікту на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram