ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Голова Рівненської ОДА повідомив про смерть жінки з коронавірусом (оновлено)

Серед дев'яти підтверджених випадків COVID-19 - один летальний.

Голова Рівненської ОДА повідомив про смерть жінки з коронавірусом (оновлено)
Фото: ajansspor.com

У Рівненській області підтвердили перші дев'ять випадків захворювання коронавірусною інфекцією.

Про це повідомив у фейсбуці голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

"Рівненський обласний лабораторний центр провів дослідження ПЛР-методом біоматеріалів двох жінок з Сарненського району, які попередньо мали позитивний результат за експрес-тестами. Також перевірили шістьох інших пацієнтів, які лежали в інфекційному відділенні Сарненської ЦРЛ, і померлу матір однієї з згаданих жінок. Коронавірус підтвердився у всіх дев'яти випадках", - повідомив він.

Зараз хворі ізольовані. Їхній стан стабільний.

Проводять усі необхідні медичні процедури.

Оновлення 12:45. Головний санітарний лікар Рівненської області Роман Сафонов на екстреному брифінгу розповів, що у померлої була двостороння пневмонія.

"Її госпіталізували у реанімаційне відділення. Діагноз був двостороння негоспітальна пневмонія. Вона захворіла 13 березня, госпіталізована 19-го", - повідомив санлікар.

Жінку вже поховали.

"За іншими хворими ведеться спостереження в інфекційному відділенні Сарненської райлікарні, де вони перебувають. Ми взяли у них біологічний матеріал для аналізів. Оскільки більшість хворих відвідали богослужіння, збори, то нам доведеться дуже попрацювати з людьми, які були з ними в контакті", - розповів Сафонов.

Він також попросив не панікувати через поширення коронавірусу, а стежити за власною безпекою.

Нагадаємо, на ранок 27 березня кількість підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні сягнула 218. За добу число інфікованих збільшилося на 62 людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram