ГоловнаСуспільствоПодії

Від початку карантину Кіберполіція виявила 139 випадків шахрайства під час продажу масок і антисептиків

Зловмисники виставляють на продаж неіснуючий товар.

Від початку карантину Кіберполіція виявила 139 випадків шахрайства під час продажу масок і антисептиків
Фото: korrespondent

У зв'язку з епідемічною ситуацією в Україні активізувалися шахраї, які розробляють схеми виманювання у людей грошей на продажу засобів індивідуального захисту. Про це повідомили на сторінці кіберполіції в Facebook.

"Вони використовують інтернет-майданчики для продажу неіснуючих масок, дезінфекторів та інших засобів індивідуального захисту", - повідомили правоохоронці.

Покупець зв'язується з продавцем для замовлення товару, оплачує його вартість за вказаними йому реквізитами, після чого продавець зникає, не надіславши замовлення.

Правоохоронці закликали купувати медичні товари тільки в сертифікованих місцях і перевіряти продавців на сервісі "Стоп фрауд" на сайті Кіберполіції. 

Фото: facebook.com/cyberpoliceua

Повідомляють також, що з початку карантину громадянам почали дзвонити шахраї, які називаються працівниками держорганів, щоб дізнатися персональні та банківські дані.

Нагадаємо, в Україні розкрили багатомільйонну схему шахрайства на авіаперевезеннях. Підозрювані вели протиправну діяльність на території Києва, Одеси і Миколаєва. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram