ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві заборонили торгувати шаурмою і кавою

Влада посилює обмежувальні заходи в столиці.

У Києві заборонили торгувати шаурмою і кавою
Фото: Макс Требухов

Влада Києва посилює обмежувальні заходи для запобігання поширенню коронавірусу. Йдеться про заборону роботи МАФів з продажу шаурми, приготування та продажу кавових напоїв, а також про заборону продажу в торгових точках алкогольних напоїв на розлив.

Про це повідомляє Офіційний портал Києва.

У протоколі постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій наголошується, що в столиці вводиться обов'язковий "масочний режим" для людей, що перебувають в адміністративних, виробничих приміщеннях і в громадському транспорті. Забезпечити впровадження такого режиму повинні Національна поліція і районні адміністрації.

Міська влада також звернулася до Національної академії медичних наук з проханням спрямувати в столичні лікарні інфекціоністів, фахівців епідеміологічного спрямування та фахівців з лабораторної діагностики. "Їхня допомога необхідна для вжиття своєчасних заходів з надання кваліфікованої медичної допомоги особам, хворим на COVID-19", - йдеться в повідомленні.

Рішення Комісії є обов'язковим для виконання.

Нагадаємо, раніше в столичних магазинах і аптеках ввели обмеження за кількістю відвідувачів. Так, у торгових приміщеннях повинен перебувати один покупець на 10 кв. м. До поліпшення епідемічної ситуації в столиці забороняється користуватися дитячими та спортивними майданчиками, розташованими в парках і скверах та на прибудинкових територіях.

Столична влада закликає киян залишатися вдома і не виходити на вулицю без необхідності, а також відповідально дотримуватися рекомендацій, які допоможуть зберегти здоров'я і життя. Також мер Віталій Кличко попередив, що може закрити в'їзд і виїзд з Києва.

26 березня Київська міська рада розглядатиме поправки до бюджету міста через коронавірус. У столиці офіційно підтверджено 29 випадків коронавірусної інфекції COVID-19.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram