ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Ємець закликав транспортні компанії розробити схему розвезення лікарів на час карантину

Ємець закликав транспортні компанії розробити схему розвезення лікарів на час карантину
Илья Емец

Міністр охорони здоров'я України Ілля Ємець закликав державні, приватні транспортні компанії і пасажирських перевізників об'єднатися з органами місцевого самоврядування та забезпечити розвезення медиків в умовах карантину. Про це йдеться в повідомленні пресслужби міністерства.

"Ми рекомендуємо транспортним компаніям спільними зусиллями розробити систему шатлів і маршрутів, які оптимізують пересування фахівців, які рятують людські життя", - заявив Ємець.

Міністр охорони здоров'я заявив, що захоплюється волонтерами, які розвозять медиків на роботу, але нагадав, що не варто виходити з дому без крайньої потреби.

"Дбайте про батьків і сусідів похилого віку - по можливості купіть їм продукти і товари першої необхідності, нехай люди похилого залишаються вдома", - зазначив він.

Нагадаємо, у зв'язку з карантином в декількох містах України повністю припинили роботу громадського транспорту. У Києві закрили метро, а в наземному транспорті має перебувати не більш як 10 пасажирів одночасно, всі вони повинні бути в масках.

Однак в перший день після закриття метро наземний транспорт опинився переповненим, люди в спальних районах годинами чекали можливості виїхати, утворюючи, таким чином, заборонене масове зібрання. Детальніше про це читайте в матеріалі LB.ua "Київ без метро: автобуси і маршрутки переповнені, люди чекають в чергах годинами".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram