ГоловнаСуспільствоЖиття

Кличко розповів про "схему", яка допоможе швидше пересуватися по Києву

У Києві є 49 маршрутів "зеленої хвилі", і за певної швидкості водії можуть "упіймати" там лише зелені світлофори.

Кличко розповів про "схему", яка допоможе швидше пересуватися по Києву

Мер Києва Віталій Кличко розповів про "схему", за допомогою якої можна швидше пересуватися по Києву, заощаджуючи ще й пальне. Про це повідомив пресцентр КМДА.

"А чи знаєте ви, що за всієї складності столичного трафіку, в Києві функціонують 49 маршрутів із "зеленою хвилею" руху? Це маршрути, якими можна швидко пересуватися містом, "спіймавши" на кожному світлофорі зелене світло", - зазначив Кличко.

За його словами, щоб потрапити в цю "зелену хвилю", потрібно дотримуватися швидкісного режиму руху 40-50 кілометрів на годину.

"Як не дивно, це збільшить вашу середню швидкість пересування по місту, зменшить витрату пального на 10-12% і поліпшить екологічний стан довкілля. Адже за такого трафіку шкідливі викиди зменшуються на 13-18%. А кількість ДТП, за підрахунками фахівців, скорочується на 10-15%", - зазначив мер.

КМДА також опублікувала повний перелік маршрутів "зеленої хвилі".

Нагадаємо, наприкінці грудня МВС ініціювало зниження порогу перевищення швидкості, що не карається штрафом, з 20 км/год до 10 км/год.

Зараз дозволена швидкість в населених пунктах становить 50 км/год, на більшості заміських доріг - 90 км/год або 110 км/год (для легкових автомобілів). Відповідальність за перевищення швидкості настає, коли воно сягає 20 км/год; розмір штрафу - 255 гривень. Якщо перевищення більше, ніж на 50 км/год, розмір штрафу підвищується до 510 гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram