ГоловнаСуспільствоПодії

В окупованому Севастополі затонув плавучий док зі списаним підводним човном (оновлено)

За попередніми даними, причина затоплення - у технічному стані дока.

В окупованому Севастополі затонув плавучий док зі списаним підводним човном (оновлено)
Подводная лодка Б-380 в ПД-16 в Южной бухте Севастополя
Фото: https://ru.wikipedia.org/

В окупованому Севастополі затонув плавучий док зі списаним підводним човном. Про це пишуть російські ЗМІ з посиланням на джерела.

Йдеться про плавдок ПД-16, в якому перебував списаний підводний човен Б-380 "Святий князь Георгій". Водночас, уточнюють агентства, підводний човен вже виплив.

За інформацією співрозмовника "Интерфакса", причина затоплення - в технічному стані дока.

Джерело ТАСС стверджує, що інцидент стався в Південній бухті в ніч на неділю, 15 грудня. Ще один співрозмовник агентства уточнив, що затонулі об'єкти на цю мить не належать Чорноморському флоту.

Інформації про постраждалих немає.

Оновлення 14:20. Плавучий док і підводний човен, що затонули в одній з бухт окупованого Севастополя, підлягають утилізації. Про це повідомили у відділі інформаційного забезпечення Чорноморського флоту, пише Интерфакс.

Зазначається, що плавдок ПД-16 і корпус підводного човна, що був у ньому, були виведені з експлуатації флоту понад 10 років тому. Зараз проводяться технічні роботи для підготовки до буксирування до місця утилізації.

Великий плавучий док ПД-16 був закладений в 1938 році на Миколаївському суднобудівному заводі. Його призначення - доковий ремонт підводних човнів, есмінців, тральщиків, суден забезпечення з водотоннажністю до 5 тис. тонн. Плавдок перебуває в Севастополі з 1945 року.

Раніше повідомлялося, що Росія вирішила утилізувати український підводний човен "Запоріжжя", захоплений в окупованому Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram