ГоловнаСуспільствоВійна

Жителі "ЛНР" накопичили борг за комунальні послуги в розмірі $40 млн

Але окупаційна влада запропонувала ще підвищити тарифи.

Жителі "ЛНР" накопичили борг за комунальні послуги в розмірі $40 млн
Фото: rambler.ru

Жителі "ЛНР" накопичили борг за комунальні послуги в розмірі $40 мільйонів, однак окупаційна влада пропонує ще збільшити тарифи. Про це йдеться в матеріалі НВ з посиланням на копії внутрішніх документів бойовиків, отримані від українських спецслужб.

Найбільша частка заборгованості припадає на центральне опалення та гарячу воду.

"При цьому в "ЛНР", у випуску експрес-статистики, звітують перед керівництвом терористів про перевиконання оплат за комунальні послуги в першій половині 2019 року, наприклад, у Перевальському районі сума оплат сягнула 111%. У статистиці йдеться, що більш ніж 100% вдалося досягти завдяки стягненням за попередні періоди заборгованостей", - уточнили в ЗМІ.

Підвищити тарифи для жителів окупованої частини Луганської області запропонувала так звана республіканська служба з питань тарифів. На їхню думку, вони повинні збільшитися від 7% до 10%.

Нагадаємо, в липні 2019 року Кабмін заборонив застосовувати обмеження поставок електроенергії комунальному підприємству "Вода Донбасу", що є ключовим постачальником питної води для населених пунктів регіону.

Частина об'єктів КП "Вода Донбасу" розташована на контрольованій Україною території, частина - на окупованій. Зокрема, водозабір, станція фільтрації і підйому води діють на підконтрольній Києву території, звідки ця вода - 860 тис. кубів щодоби - подається в окупований Донецьк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram