ГоловнаСуспільствоЖиття

Командувач ВМС України Воронченко отримав французький орден "За заслуги"

Нагорода є другою за значимістю у Франції.

Командувач ВМС України Воронченко отримав французький орден "За заслуги"
Командующий ВМС Украины Воронченко получил французский орден "За заслуги"
Фото: https://www.facebook.com/navy.mil.gov.ua/

Командувача Військово-морських сил України адмірала Ігора Воронченка нагородили національним орденом Франції "За заслуги". Про це інформує пресцентр ВМС України.

Нагородження відбулося 30 листопада в Одесі на борту корабля ВМС Франції "Commandant Birot". Орден вручив посол Франції в Україні Етьєн де Понсен.

"Національний орден «За заслуги» є другим за значимістю у Франції. Президент Франції Емманюель Макрон особисто нагородив пана адмірала цим орденом і це свідчить про повагу, яку він має до українських військово-морським сил", - сказав посол.

"Ця нагорода не мені, як особистості, це оцінка діяльності всіх військово-морських сил ЗС України ... Спільна участь у проведенні міжнародних навчань є одним з кроків, для того щоб військово-морські сили якомога швидше отримали сумісність зі стандартами Альянсу для загального застосування і виконання завдань", - зазначив Воронченко.

За словами французького посла, про високий рівень співпраці між військово-морськими силами країн свідчать стажування українських кадетів на борту французьких кораблів і зупинки французьких кораблів в Одесі. Дипломат також висловив надію, що співпраця в майбутньому буде розвиватися.

Нагадаємо, Воронченка призначили командувачем ВМС України в липні 2016 року.

Під час анексії Криму Росією Воронченко займав пост заступника командувача флоту з берегової оборони. Фактично він взяв під контроль всі українські війська в Криму, які залишалися вірними українській присязі. Він же готував їх для відбуття на материк. Російські окупанти кілька днів протримали Воронченка в полоні.

Після цього Воронченко був командувачем сил АТО в Луганській області та начальником Головного управління персоналу Генштабу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram