ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Рішення про легалізацію медичної марихуани буде, але без поспіху, - голова комітету здоров'я

Комітет не обіцяє вирішувати державні питання легалізації в турборежимі.

Рішення про легалізацію медичної марихуани буде, але без поспіху, - голова комітету здоров'я
Фото: dpchas.com.ua

Рішення про легалізацію медичної марихуани буде прийнято, однак комітет з питань здоров'я нації не має наміру поспішати із цим питанням. Про це на брифінгу розповів голова парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький, передає "Інтерфакс-Україна".

"Вважаємо, що медичний канабіс повинен стати доступним у країні, але ми не хочемо поспішати із цим питанням... Не обіцяємо це зробити в турборежимі - ми будемо дуже ретельно вивчати, щоб, не дай боже, не наробити помилок. Не очікуйте від нас швидкого рішення, але рішення буде, і ця ініціатива точно не є поганою для країни", - зазначив Радуцький.

Він нагадав, що на розгляді профільного комітету перебувають кілька законопроєктів про застосування медичного канабісу.

Лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія також вважає, що легалізація медичного канабісу - це дуже добра ініціатива.

"Ми говоримо про медичне застосування з дуже високим контролем держави. Це треба зробити, тому що два мільйони людей в Україні щодня відчувають біль", - сказав Арахамія.

Нагадаємо, ексголова МОЗ Уляна Супрун виступала за легалізацію канабісу для застосування з медичною метою. Вона стверджувала, що медичний канабіс має безліч доведених лікувальних і паліативних ефектів і дозволений у 25 штатах США, Австралії, Канаді, його використання давно врегульоване в багатьох європейських країнах.

Відповідна петиція набрала необхідні 25 тис. підписів. Після чого 20 травня в Раді був зареєстрований законопроєкт, що передбачає легалізацію медичної марихуани, на його підтримку виступили понад 100 депутатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram