ГоловнаСуспільствоЖиття

Активісти не знайшли в лікарні фігуранта у справі Гандзюк, який не з'явився в суд через "лікування"

Ні офіційно, ні фактично підозрюваного Павловського в лікарні не виявили.

Активісти не знайшли в лікарні фігуранта у справі Гандзюк, який не з'явився в суд через "лікування"
Игорь Павловский
Фото: facebook.com/igor.pavlik.5682

Одеські активісти у справі вбивства Катерини Гандзюк не знайшли на стаціонарному лікуванні в лікарні фігуранта у справі Катерини Гандзюк Ігоря Павловського. Про це у фейсбуці повідомив лідер Одеського відділення АвтоМайдану Віталій Устименко.

"Четвертий раз підозрюваний Ігор Павловський не з'явився на судове засідання. Причиною неявки, яку беззаперечно брала до уваги прокуратура, був важкий стан підозрюваного, який перебуває на лікуванні в одній із клінічних установ Одеси... Так ось, ми перевірили його важкий стан. І знаєте що? Павловський не перебуває на лікуванні в зазначеному медичному закладі. Тобто його в принципі там немає. Ні офіційно, ні фактично. Він навіть не імітує свою присутність там", - підкреслив Устименко.

За словами активіста, факт відсутності на стаціонарному лікуванні Павловського зафіксований у присутності співробітників патрульної поліції і написано заяву.

"Думаю, що до "тяжкохворого" прокуратура тепер може застосовувати інші заходи примусу появи його на наступному судовому засіданні, яке має відбутися 24 жовтня о 17:00 в Приморському суді Одеси", - додав Устименко.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року в Херсоні активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою, вона померла в лікарні 4 листопада.

За звинуваченням у нападі на Гандзюк засуджені Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський і Микита Грабчук.

Окремо судять Ігоря Павловського, якого слідство вважає посередником між замовниками та виконавцями вбивства.

Підозрюваними в замовленні та організації нападу є Владислав Мангер і Олексій Левін. Провадження стосовно них призупинено у зв'язку оголошенням Левіна в розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram