ГоловнаСуспільствоПодії

Бухгалтерка університету Драгоманова 7 років отримувала зарплату за неіснуючого співробітника

Жінка внесла відомості у програму автоматизованого розрахунку зарплати про неіснуючого співробітника.

Бухгалтерка університету Драгоманова 7 років отримувала зарплату за неіснуючого співробітника
Фото: Прокуратура міста Києва/ФБ

Київська прокуратура скерувала в суд обвинувальний акт стосовно ексбухгалтерки Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова за те, що вона сім років отримувала зарплату неіснуючого працівника.

Про це повідомляють на на фейсбуці прокуратури Києва.

Досудове розслідування встановило, що підозрювана у 2012 році придумала неіснуючу особу, про яку внесла відомості у програму для автоматизованого розрахунку зарплати.

Протягом 2012-2019 років бухгалтер отримувала в касі університету заробітну плату замість вигаданої особи, заподіявши державі збитків на суму майже 800 тис. грн.

Дії зловмисниці кваліфіковано за ч. 1, ч. 2 ст. 190, ч. 2, ч. 3 ст. 358, ч. 1 ст. 362 Кримінального кодексу України, тобто заволодіння чужим майном шляхом обману. Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі.

Протягом досудового слідства підозрювана відшкодувала до держбюджету майже 500 тис. гривень.

Нагадаємо, на початку вересня правоохоронці затримали в Києві начальника Полтавської митниці Миколу Калиниченка під час отримання хабара.

Калиниченко отримав 4 тис. доларів від підприємця за розмитнення сантехніки з Китаю. За версією слідства, митник мав отримати 400 доларів за кожен контейнер товарів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram