ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура Криму має намір викликати Сенцова і Кольченка для надання свідчень (оновлено)

Слідчі дії планується проводити також з кожним звільненим моряком, Балухом, Бекіровим і Пановим.

Прокуратура Криму має намір викликати Сенцова і Кольченка для надання свідчень (оновлено)
Фото: Макс Левин

Прокуратура Криму буде викликати звільнених з ув'язнення РФ українців  Олега Сенцова і Олександра Кольченка для надання свідчень. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прессекретаря прокуратури Катерину Діденко.

"Прокуратура Криму буде викликати для надання свідчень звільнених з полону українців Олега Сенцова і Олександра Кольченка у справі про їх викрадення навесні 2014 року в окупованому Криму", - сказала Діденко.

Процесуальні дії будуть проводити після того, як українців обстежать лікарі.

"У справі про викрадення Сенцову і Кольченку повинні надати статус потерпілих", - додала прессекретар.

Оновлення. Прокуратура АРК має намір викликати для свідчень Панова, Балуха, Бекірова і всіх моряків.

Про це повідомив заступник прокурора АРК Ігор Поночовний.

"Крім Олега Сенцова і Олександра Кольченка, ми плануємо проводити слідчі і процесуальні дії з кожним звільненим військовослужбовцем ВМС, з Володимиром Балухом, Едемом Бекіровим і Євгеном Пановим, оскільки кожен з них є потерпілим в наших кримінальних провадженнях і їх свідчення є найвагомішим доказом вчинення представниками держави-окупанта в Криму злочинів, в тому числі, і військових", - повідомив він в Facebook.

Нагадаємо, сьогодні лікарі "Феофанії" повідомили, що в клініці на лікуванні перебувають 8 звільнених українців, усім їм уже поставили попередні діагнози. Які саме - лікарі не розголошують.

Одним із тих, кому потрібне окреме лікування, є Станіслав Клих, його вже скерували в спеціалізоване відділення військового госпіталю. Зазначалося, що Олег Сенцов у лікарні ще не з'являвся.

Пресцентр Міноборони повідомляв, що стан здоров'я звільнених українських моряків, яких направили на огляд до військового госпіталю, розцінюється як задовільний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram