ГоловнаСуспільствоЖиття

Окружний адмінсуд пояснив скасування перейменувань Московського проспекту "суспільним інтересом"

Суд послався також на відхилену петицію про збереження назви "Московський проспект".

Окружний адмінсуд пояснив скасування перейменувань Московського проспекту "суспільним інтересом"
Фото: ukr.media

Окружний адміністративний суд міста Києва опублікував коментар, що пояснює причину перейменування двох проспектів у Києві. За заявою суду, під час перейменування були допущені процедурні порушення, а повернення старих назв відповідає "суспільному інтересу".

Про це повідомляє прес-служба суду.

"Зазначене рішення прийнято судом з огляду на порушення процедури щодо перейменування проспектів Московського та Генерала Ватутіна, а також у зв'язку з відсутністю належного обґрунтування прийняття цих рішень. Також суд під час розгляду вказаної справи взяв до уваги значний громадський інтерес, який відображений і в петиції проти перейменування, чого не було враховано київською міськрадою під час здійснення дій щодо зміни назви проспектів", - сказано в заяві.

Нагадаємо, напередодні Окружний адмінсуд Києва скасував перейменування двох проспектів у Києві і повернув їм старі назви: проспекту Степана Бандери - назву "Московський проспект", а проспекту Романа Шухевича - назву "проспект Генерала Ватутіна".

Сьогодні київський мер Віталій Кличко заявив, що Київрада подасть апеляцію на це рішення, а також повторно проголосує за привласнення проспектам назв, не пов'язаних з комуністичним минулим.

Водночас петиція 2016 року, на яку, ймовірно, посилається суд, була відхилена Київрадою, оскільки під час збору підписів було виявлено значну кількість "накруток" голосів і втручання в роботу системи: за оцінками КМДА, з 10 тис. підписів під петицією більш ніж 2900 додано незаконно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram