ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі загинув український військовий, ще шестеро отримали поранення і травми

За добу бойовики 11 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ.

На Донбасі загинув український військовий, ще шестеро отримали поранення і травми
Фото: Макс Левин

За минулу добу російсько-окупаційні війська 11 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. У результаті обстрілу один український військовослужбовець загинув, ще один отримав поранення.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

"18 червня озброєні формування РФ 11 разів порушили режим припинення вогню. З них чотири рази - із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 і 82 мм. Противник також обстрілював наших захисників із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї... За минулу добу троє українських захисників отримали поранення, ще двоє людей - бойові травми", - йдеться в ранковому зведенні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник 5 разів обстріляв позиції Об'єднаних сил: у районі населеного пункту Авдіївка - з мінометів калібру 82 мм; околицю Красногорівки - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; Верхньоторецьке - зі стрілецької зброї; поблизу селища Піски - з міномета калібру 120 мм; Водяне - зі стрілецької зброї. Під обстрілом також опинилися населені пункти Луганське, Новолуганське, Троїцьке.

З початку поточної доби ворог тричі обстріляв позиції Об'єднаних сил. У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог здійснив три обстріли позицій українських захисників: поблизу населеного пункту Новотроїцьке - з гранатометів різних систем; в районі Лебединського - з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; Мар'їнка - зі стрілецької зброї.

За поточну добу один український військовослужбовець загинув, ще один отримав поранення.

Об'єднані сили надійно контролюють противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню.

Нагадаємо, протягом дня у вівторок бойовики п'ять разів порушили режим припинення вогню на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram