ГоловнаСуспільствоЖиття

З телеканалу ZIK почали йти журналісти (оновлено)

Про своє звільнення повідомили Кіпіані, Недзельський, Мовчан, Рахманін, а також головний редактор сайту і гендиректор медіахолдингу ZIK.

З телеканалу ZIK почали йти журналісти (оновлено)
Фото: zik.ua

Журналісти почали йти з телеканалу ZIK, власником якого став депутат Верховної Ради Тарас Козак, наближений до Віктора Медведчука.

Про своє рішення піти з телеканалу повідомив телеведучий Вахтанг Кіпіані.

"Дорогою на презентацію книги "Справа Василя Стуса" дізнався, що адвокат Стуса Медведчук купив телеканал, на якому понад шість років виходила програма "Історична правда-ZIK". Ми зробили близько 500 випусків. Як автор і ведучий програми повідомляю, що вона закривається. Медведчук - це ворог моєї країни, вбивця і в минулому, і майбутнього", - написав він у Фейсбуці.

Журналіст Роман Недзельський заявив, що звільняється, а завтра, 15 червня, вийде останній випуск його програми "Деталі".

"Офіційно - телеканал ZIK тепер належить Медведчуку. А я - завтра видаю в ефір останній випуск тижневика "Деталі" і йду шукати роботу. Я багато разів спростовував інформацію про продаж каналу раніше, тому що офіційно керував каналом менеджмент Петра Димінського. З цими людьми у мене були домовленості про невтручання в новини і тижневик, і я дякую, що досягнуті домовленості були дотримані. Ми могли робити новини і підсумкову програму так, як бачила їх редакція", - повідомив у Фейсбуці Недзельський.

Оновлення. Головний редактор сайту ZIK Тетяна Вергелес також повідомила про своє звільнення.

"Мій ZIK закінчився. Звільняюся", - написала вона у Фейсбуці.

Оновлення 21:30. Про звільнення з телеканалу повідомили також гендиректор медіахолдингу ZIK ігор Туркевич, керівник департаменту виробництва власних програм Ольга Мовчан і журналіст Сергій Рахманін.

"Причини, я думаю, зрозумілі", - сказав Туркевич у коментарі виданню "Детектор медіа".

"За 9 років роботи мене безліч разів перепитували, чи купив Медведчук ZIK. І це завжди було неправдою. Але ось це сталося - Тарас Козак, соратник кума Путіна, власник ZIKу. Я для себе не бачу жодної можливості продовжувати тут працювати", - повідомила Ольга Мовчан у соцмережі.

"Змушений припинити співпрацю з каналом ZIK. Причини зрозумілі. Спасибі колегам за плідну співпрацю", - написав Сергій Рахманін у фейсбуці.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що ZIK перейшов під контроль соратника Медведчука Козака. Козак тривалий час працював у податкових органах. У 2005-2010 роках був заступником голови Державної митної служби. Потім пішов у політику, і в 2014-му обрався до парламенту від "Опозиційного блоку".

Зараз він балотується в першій десятці "Опозиційної платформи За життя".

Раніше ZIK належав сім'ї львівського бізнесмена Петра Димінського, який переховується за кордоном у зв'язку із загрозою кримінального переслідування за ДТП зі смертельними наслідками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram