ГоловнаСуспільствоВійна

Бійців, які готуються до служби в зоні ООС, нагороджуватимуть премією в 3 тис. грн

Відповідне рішення ухвалив міністр оборони.

Бійців, які готуються до служби в зоні ООС, нагороджуватимуть премією в 3 тис. грн
Фото: EPA/UPG

Бійці Збройних сил України, які готуються до служби в зоні Операції об'єднаних сил отримуватимуть премію в розмірі 3 тисяч гривень. Про це повідомив міністр оборони Степан Полторак на своїй сторінці у Фейсбук у суботу, 1 червня.

Відповідне рішення він ухвалив, перебуваючи в розташуванні 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади ЗС України на Закарпатті.

"З метою підвищення мотивації особового складу підрозділів ЗС, які виходять на завершальну активну фазу бойового злагодження в навчальних центрах і полігонах перед виходом у район проведення Операції об'єднаних сил, я ухвалив рішення про преміювання премією у розмірі 3 тисяч гривень", - написав міністр.

Нагадаємо, на початку травня виплату грошового утримання військовослужбовцям першої лінії Операції об'єднаних сил підвищили на 5 тис. грн. - до 17 тис. грн.

Це було вже друге підвищення виплат військовим за цей рік: з 1 квітня військовослужбовці, які перебувають на першій лінії зіткнення, отримали доплату 2000 грн, загальна сума - 12 тис. грн. Крім того, зарплата командира бригади піднялася до 26 тис. гривень, командира батальйону - від 19 до 23 тис. гривень, командира роти - 16 тис. гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram