ГоловнаСуспільствоЖиття

Балан виступив в італійському суді на захист Марківа

Він сказав, що Марків не мав важкої і далекобійної зброї.

Балан виступив в італійському суді на захист Марківа
Николай Балан
Фото: Виктория Навроцкая\FB

Виконувач обов'язків командувача Національної гвардії України Микола Балан в італійському суді дав покази на захист Віталія Марківа. Про це повідомила заступниця директора департаменту комунікації в МВС України Вікторія Навроцька на Facebook.

За відомостями Балана, підрозділ, де служив Віталій Марків, виконував завдання з оборони телевежі на горі Карачун у Слов'янську.

"Бійці були озброєні стрілецькою зброєю і не мали важкої і далекобійної зброї, якою могло бути смертельно уражено італійського журналіста Андреа Рокелле 24 травня 2014 року. До того ж, позиція, де, згідно з наказом свого командира, ніс службу Віталій Марків, мала сектор спостереження (Андріївка) відмінний від того, де було вбито італійського фоторепортера (залізничний переїзд перед керамічним заводом). Цю позицію в той час займали бойовики-сепаратисти на чолі з російським ватажком Гіркіним. Звідти постійно обстрілювали українські підрозділи на Карачуні", - процитувала Навроцька Миколу Балана.

Балан також розповів італійському суду про створення Національної гвардії України, її завдання та операції, зокрема під час звільнення Слов'янська в травні 2014 року.

Навроцька зауважила, що в травні 2014 року Балан був одним із командирів гвардійських підрозділів у штабі АТО під час боїв з бойовиками-сепаратистами в Слов'янську.

У цей час він організовував службу своїх підлеглих, зокрема гвардійців 1-го добровольчого резервного батальйону, де якраз служив Віталій Марків.

Нагадаємо, Марків перебуває під вартою з 30 червня 2017 року. Його затримали в аеропорту Болоньї. Прокуратура звинувачує Марківа в "умисному вбивстві з міномета" італійського фотографа Андреа Роккеллі 24 травня 2014 року поблизу окупованого на той час Слов'янська.

Судовий процес проти Марківа почався 6 липня 2018 року і триває досі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram