ГоловнаСуспільствоПодії

За тиждень в Україні зафіксували 93 неправдиві повідомлення про замінування, - СБУ

"Вибухову активність" правоохоронці пов'язують з виборами.

За тиждень в Україні зафіксували 93 неправдиві повідомлення про замінування, - СБУ
Фото: пресс-служба Нацполиции

Протягом останнього тижня правоохоронці зафіксували 93 анонімних неправдивих повідомлення про замінування в різних регіонах України.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

"Останнім часом правоохоронці фіксують справжній шквал анонімних повідомлень з фейковими погрозами терористичного характеру. Аналіз ситуації показує, що така "вибухова активність" пов'язана переважно з розгортанням виборчих процесів в нашій країні", - йдеться в повідомленні.

У СБУ розповіли, що переважна більшість цих повідомлень носить серійний характер.

"Здійснюється або розсилка листів з однієї електронної адреси, або хвиля дзвінків про замінування надходить протягом короткого проміжку часу", - пояснили у відомстві.

У СБУ відзначили, що з початку року розкрили 107 таких повідомлень і встановили 94 псевдомінерів.

Правоохоронці підкреслили, що така діяльність "сприяє дестабілізації суспільно-політичної обстановки в країні, провокує виникнення штучної соціальної напруги, невдоволення діяльністю правоохоронних органів і державної влади, породжує ситуацію паніки і страху".

Нагадаємо, 26 квітня на пошту Національної поліції надійшло повідомлення про мінування будівлі Кабінету Міністрів, Верховної Ради, аеропорту "Київ" і трьох вокзалів. Інформація про мінування не підтвердилася.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram