ГоловнаСуспільствоЖиття

За п'ять років існування Нацгвардії в зоні ООС загинули 219 військовослужбовців

Військових привітали перші особи країни.

За п'ять років існування Нацгвардії в зоні ООС загинули 219 військовослужбовців
Фото: http://vv.gov.ua/

219 військовослужбовців Національної гвардії України, створеної п'ять років тому, загинули на Донбасі, 812 отримали поранення і травми, 14 вважаються зниклими безвісти. Про це сьогодні повідомив директор департаменту комунікації МВС Артем Шевченко.

На своїй сторінці в Фейсбуці Шевченко вказав, що серед нацгвардійців - 34 тис. 495 учасників бойових дій, 1364 відзначені державними нагородами, зокрема 188 посмертно, три Героя України (посмертно) - генерал-майор Сергій Кульчицький, лейтенант Богдан Завада, солдат Євген Тельнов.

У цей час у Національній гвардії 45 тис. особового складу (законом передбачено збільшення у разі необхідності до 60 тис).

У річницю створення Нацгвардії військовослужбовців привітали перші особи країни.

"Саме ви одними з перших стали на захист недоторканності держави. Саме ви одними з перших дали відсіч російській агресії проти України і підставили братнє плече Збройним силам, які тоді тільки почали відроджуватися", - написав президент України Петро Порошенко на сторінці в Фейсбуці.

Він подякував нацгвардійцям за службу народу України.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, своєю чергою, зазначив, що п'ять років тому честь, мужність і закон об'єднали правоохоронців-професіоналів у справі оборони і безпеки рідної країни.

"Сьогодні Національна гвардія - це дієва сила, яка виконує складні бойові операції і підтримує порядок на вулицях мирних українських міст. Її історія тісно переплетена з історією нової України, яку ми будуємо разом", - написав голова уряду в Фейсбуці.

Нагадаємо, Національна гвардія України була створена 26 березня 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram