ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція порушила справу за фактом зникнення капітана "Норда" Горбенка

Адвокати не можуть зв'язатися зі своїм підзахисним.

Поліція порушила справу за фактом зникнення капітана "Норда" Горбенка
Объявленный в розыск Владимир Горбенко
Фото: ntv.ru

Національна поліція відкрила кримінальне провадження за фактом зникнення капітана арештованого керченського судна "Норд" Володимира Горбенка. Про це повідомила прес-секретар ГУ Нацполіції в Запорізькій області Катерина Людвік, пише "Крим.Реалії".

Кримінальне провадження було відкрито за заявою брата Володимира Горбенка, хоча про зникнення свого підзахисного заявляв також і адвокат Максим Могильницький.

Адвокат Олександр Руденко розповів російським ЗМІ, що відкриття провадження є процедурним моментом, оскільки в зв'язку з пропажею людини "реєструється кримінальне провадження про особливо тяжкий злочин, щоб можна було здійснювати відповідні оперативно-розшукові заходи".

Могильницький повідомив, що втратив зв'язок із підзахисним у понеділок, 28 січня.

Нагадаємо, прикордонна служба України від 25 березня 2018 року затримала в акваторії Азовського моря риболовецьке судно під прапором Росії. Під час перевірки з'ясувалося, що судно відвідувало Крим, порушуючи українське законодавство.

4 квітня капітана арештованого судна Володимира Горбенка, який є громадянином України, доставили в Херсон для обрання йому запобіжного заходу, 10 квітня його звільнили з-під арешту, але заборонили відвідувати Крим.

Попереднє засідання у справі Горбенка скасовували чотири рази: засідання переносили 23 листопада, 7 та 12 грудня 2018 року і 10 січня 2019 року, в тому числі через хворобу судді, неявку обвинуваченого та його адвоката.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram