ГоловнаСуспільствоЖиття

ДБР заявило про затримання командира військової частини в Сєвєродонецьку, військові спростовують (оновлення)

Можновладного військового підозрюють у контрабанді цигарок з ОРЛО.

ДБР заявило про затримання командира військової частини в Сєвєродонецьку, військові спростовують (оновлення)
Архивное фото

У місті Сєвєродонецьк Луганської області слідчі Державного бюро розслідувань затримали співробітника Служби безпеки і командира однієї з військових частин за підозрою в отриманні $2,5 тис. хабара.

Про це повідомляють на сайті ДБР.

"Зазначені посадові особи були затримані безпосередньо під час одержання неправомірної вигоди в розмірі 2,5 тис. доларів США. Ці гроші оперативний працівник військової контррозвідки СБУ і командир військової частини отримали за неперешкоджання в переправленні великих партій цигарок російського виробництва з тимчасово окупованих територій", - йдеться в повідомленні.

Оперативний супровід у головному провадженні здійснювався співробітниками Головного відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю Головного управління СБУ в Донецькій і Луганській областях. Процесуальне керівництво здійснює військова прокуратура Об'єднаних сил.

"Майору СБУ і командиру військової частини вже повідомлено про підозру за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди)... Вирішується питання про обрання особам запобіжного заходу", - йдеться в повідомленні.

Оновлення 12:36. У той самий час прес-центр Операції об'єднаних сил заявив, що "жоден з командирів військових частин зі складу Об'єднаних сил не затриманий і під вартою не перебуває".

За версією військових, у грудні 2018 року підрозділ ООС виявив контрабанду цигарок у районі Трьохізбенки.

17 січня СБУ і краматорське ДБР затримали осіб, яких підозрюють у злочині. Надалі всі матеріали справи передали в Бюро.

Оновлення 14:12. Пізніше військові уточнили, що інформація в соціальних мережах про те, що затриманий - це комбриг 10-ї бригади, Герой України Василь Зубанич, не відповідає дійсності. Підполковник зараз на навчанні в Національному університеті оборони імені Черняховського, а не в Сєвєродонецьку. Правоохоронні органи не затримували його і в злочинах не звинувачували.

Нагадаємо, в травні минулого року в Маріуполі затримали командира військової частини, який намагався підкупити слідчого за 26 тис. гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram