ГоловнаСуспільствоЖиття

Власники "євроблях" заблокували вісім пунктів пропуску на кордоні з Польщею

Для врегулювання законодавчих норм і розблокування руху створена робоча група.

Власники "євроблях" заблокували вісім пунктів пропуску на кордоні з Польщею
Фото: dpsu.gov.ua

Власники автомобілів на іноземній реєстрації, які в неділю перекрили низку пунктів пропуску на кордоні з Польщею, продовжують свою акцію.

Про це повідомляють на сайті Держприкордонслужби.

На цей момент заблоковані пункти пропуску "Устилуг", "Рава-Руська", "Ягодин", "Малий Березний", "Шегині", "Краковець", "Солотвино", "Угринів", "Груша", "Смільниця", "Доманове".

"Це пов'язано з діями власників автомобілів з іноземною реєстрацією, які частково або повністю блокують рух на дорогах, що ведуть до пунктів пропуску... Щоб не допустити будь-яких провокацій безпосередньо на держкордоні, Держприкордонслужба посилила заходи безпеки, в готовності також продовжують перебувати додаткові сили. Про ускладнений рух поінформовані суміжні сторони для завчасного інформування подорожуючих", - ідеться в повідомленні.

У місцях скупчення учасників акції для недопущення провокацій працює поліція діалогу.

Також з ініціативи МВС для врегулювання законодавчих норм і розблокування руху створена робоча група. До неї увійшли перший заступник міністра Сергій Яровий, голова Національної поліції Сергій Князєв, голова Держприкордонслужби Петро Цигикал, начальник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій, в.о. голови Державної фіскальної служби Олександр Власов.

Перше засідання мало відбутися сьогодні, 26 листопада.

Нагадаємо, автовласники незадоволені новими законами 8487 і 8488. Після набуття чинності нового закону про процедуру ввезення "євроблях" в Україні від власників машин на кордоні вимагають або сплатити за розмитнення автомобіля, або залишити грошову заставу. Жоден із варіантів автомобілістів не влаштовує.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram