ГоловнаСуспільствоВійна

У штабі АТО заявили про можливі провокації бойовиків біля Докучаєвська і Новотроїцького

Під обстріли можуть потрапити житлові будинки, об'єкти інфраструктури, лінії електропередач, водо- і газопроводи по обидві сторони лінії розмежування.

У штабі АТО заявили про можливі провокації бойовиків біля Докучаєвська і Новотроїцького
Фото: Макс Левин

Бойовики мають намір обстріляти населені пункти біля лінії розмежування, розташовані в районі Докучаєвська і Новотроїцького.

Прес-центр штабу АТО повідомляє, що, за наявною інформацією, на території Луганської і Донецької областей найближчими днями можуть статися збройні провокації з боку російсько-окупаційних військ, які можуть здійснювати підрозділи так званої 5-ї окремої мотострілецької бригади в районі населених пунктів Докучаєвськ та Новотроїцьке.

У штабі попереджають, під обстріли можуть потрапити, "як це вже було неодноразово, житлові будинки, об'єкти інфраструктури, лінії електропередач, водо- і газопроводи, розташовані по обидві сторони лінії розмежування.

"Злочини супротивника проти людяності будуть фіксуватися російськими ЗМІ для створення фейкових фото- та відеоматеріалів з подальшими звинуваченнями і дезінформуванням світової спільноти та представників ОБСЄ щодо недотримання підрозділами сил АТО режиму припинення вогню", - зазначають у штабі.

Підкреслюється, що можливі збройні провокації російсько-окупаційних військ можуть бути пов'язані з проведенням в рамках Мюнхенської конференції 16-18 лютого зустрічі "нормандської четвірки", під час якої, зокрема, буде розглядатися питання розміщення миротворчого контингенту ООН на Донбасі.

Як повідомлялося, з початку доби на Донбасі зафіксовано шість прицільних обстрілів позицій українських військовослужбовців з боку бойовиків, в результаті яких загинув один український військовослужбовець.

13 лютого в штабі АТО попереджали, що бойовики отримали наказ про застосування артилерії на Світлодарській дузі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram