ГоловнаСуспільствоВійна

Росія не зробила "абсолютно нічого" для врегулювання ситуації на Донбасі, - Волкер

Спецпредставник США з питань України обговорив з російською стороною питання, "що вимагають негайної" роботи".

Росія не зробила "абсолютно нічого" для врегулювання ситуації на Донбасі, - Волкер
Фото: Сергей Нужненко/Радио Свобода

Спеціальний представник США з питань України Курт Волкер повідомив російській стороні думку Вашингтона про відсутність конструктивного внеску Росії у вирішення конфлікту на Донбасі.

Про це йшлося під час телефонного брифінгу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Перша частина (переговорів з Росією - ред.) полягала в от чому: я повідомив російській стороні, що Вашингтонові дуже прикро через те, що Росія не зробила абсолютно нічого для закінчення конфлікту і не вивела війська з того моменту, як ми почали цей процес", - сказав Волкер.

За його словами, далі мова зайшла про питання, що вимагають "негайного" роботи. Зокрема, Волкер згадав про повернення російських офіцерів у Спільний центр контролю і координації на Донбасі з метою "сприяння комунікації" між Росією і Україною, стеження за дотриманням припинення вогню і відстеження "інцидентів".

Крім того, серед "практичних і технічних питань" Волкер згадав визначення статусу російських офіцерів на українській території.

Нагадаємо, Волкер вважає, що бойові дії на сході України можна закінчити за рік.

26 січня Волкер і помічник президента РФ Владислав Сурков провели зустріч в Дубаї, протягом якої обговорювали ухвалений закон про реінтеграцію Донбасу, проте жодних конкретних рішень за підсумками зустрічі прийнято не було.

Напередодні Волкер відвідав Київ. Він обговорив ситуацію на Донбасі з президентом Петром Порошенком, начальником Генштабу ЗСУ Віктором Муженком і міністром з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадимом Чернишем. Також Волкер обговорив з секретарем РНБО Олександром Турчиновим законопроект про реінтеграцію Донбасу.

У листопаді минулого року Волкер в інтерв'ю LB.ua говорив, що мета США - домогтися повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram