ГоловнаСуспільствоВійна

Reuters підтвердив, що російський генерал Асапов командував бойовиками "ДНР"

"Був він там. Цілий рік. Як до цього ставився? Нормально, як військовий".

Reuters підтвердив, що російський генерал Асапов командував бойовиками "ДНР"
Фото: Миротворец

Агентство Reuters знайшло підтвердження того, що російський генерал Валерій Асапов, який загинув 2017 року в Сирії, до цього командував бойовиками "ДНР".

П'ятеро бойовиків, з якими поговорили журналісти видання, незалежно один від одного заявили, що Асапов був командиром збройних сил "ДНР" у 2015-2016 роках. Молодший брат Асапова В'ячеслав теж підтвердив, що його брат був в Україні. "Був він там. Цілий рік. Як до цього ставився? Нормально, як військовий", - заявив він.

Під час відрядження в Україну Асапов формально служив у Ростові-на-Дону, за 60 кілометрів від українського кордону. На території України він носив форму без розпізнавальних знаків. Після завершення завдання в Україні влітку 2016 року Путін присвоїв йому ранг генерал-лейтенанта.

Асапов був не першим генералом, якого відправили командувати військами бойовиків, ротація російських командувачів їхньою армією триває досі. "Якщо Росія направляє сюди допомогу, снаряди, то потрібно дивитися, щоб це не крали", - заявив один із бойовиків.

Усі бойовики, які говорили з Reuters, просили не вказувати в статті їхніх прізвищ, побоюючись, що вони можуть бути ідентифіковані як люди, котрі виказали секрети.

Асапова поховали 27 вересня 2017 року з військовими почестями на Федеральному військовому меморіальному кладовищі під Москвою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram