ГоловнаСуспільствоЖиття

НАБУ проводить обшуки в Адміністрації морпортів

Слідчі дії проводяться в рамках розслідування зловживань під час закупівлі послуг з днопоглиблення в Бердянському та Маріупольському портах.

НАБУ проводить обшуки в Адміністрації морпортів
Фото: Сергей Нужненко

Національне антикорупційне бюро проводить обшуки в Адміністрації морських портів на території Одеси, в Миколаївській області та в Києві.

Про це повідомили в прес-службі НАБУ.

Слідчі дії проводяться в рамках розслідування, пов'язаного з можливими фактами зловживань під час закупівлі послуг з днопоглиблення в Бердянському та Маріупольському морських портах у 2015-му і 2016 роках.

Як повідомляли "Українські новини", в квітні 2017 року Національне антикорупційне бюро (НАБУ) подало позов до Господарського суду Києва про визнання недійсними договорів з надання послуг щодо днопоглиблення в морських портах України на суму 712 млн гривень.

Нагадаємо, зараз українські морпорти перебувають у підпорядкуванні держпідприємства "Адміністрація морських портів України" (АМПУ). У грудні минулого року міністр інфраструктури Володимир Омелян анонсував зміни в керівництві та структурі АМПУ. За словами міністра, в уряду виникли великі питання з приводу керованості АМПУ.

З 1 серпня 2018 року в Україні буде створено Морську адміністрацію, яка візьме на себе всі нинішні завдання АМПУ і координуватиме роботу 13 морських портів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram