ГоловнаСуспільствоПодії

На Осокорках у Києві виявили автомобіль із 6 кг вибухівки (оновлено)

Усі патрульні наряди столиці переведено в підвищену готовність. 

У неділю близько 17:00 на паркованні ТЦ "Аркадія" на Дніпровській набережній, 33 в Дарницькому районі столиці співробітники поліції виявили автомобіль з вибухівкою.

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. 

За його словами, поліцейські звернули увагу на підозрілих осіб, що сидять у авто "Фольксваген Пассат" з номерами Закарпатської області, й вирішили його перевірити. У багажнику автомобіля виявився спортивний рюкзак, в якому було близько 6 кг вибухівки типу пластид і 15 детонаторів, підготовлених до негайного використання.

Обох громадян затримано в порядку статті 208 КПК.

"У затриманих при собі не виявилося ні документів, ні засобів зв'язку. Вони поки що не дають свідчень, і не називають своїх паспортних даних, але слідчі продовжують з ними роботу", - написав Геращенко.

Слідство припускає, що ця група готувалася скоїти терористичний акт у столиці України, зазначив він.

У відділі комунікації поліції Києва повідомили, що за наказом начальника київської поліції Андрія Крищенка в столиці всі патрульні наряди (як піші, так і автомобільні) переведено в підвищену готовність. Вони будуть посилено патрулювати вокзали, станції метрополітену та місця масового перебування людей. До відпрацювання залучено також 200 військовослужбовців Національної гвардії України. 

Оновлення. Журналіст Юрій Бутусов повідомив, що затримані - мешканці Мукачева, громадяни України.

"Племінник приїхав на машині свого дядька. Для зв'язку в нього - телефон з нульовим імей-кодом, тобто не звичайний апарат, а перероблений фахівцями для того, щоб його віртуальна сота не пеленгувалася в радіоефірі. У принципі, можна й на радіоринку купити - питання тільки навіщо? Під "Аркадією" вже працює СБУ. Цікаво буде подивитися на них у суді", - написав Бутусов у фейсбуці.

Нагадаємо, 25 жовтня в Києві біля будівлі телеканалу "Еспресо.TV" прогримів вибух. Вибухівку заклали в залишений мотоцикл. Унаслідок вибуху загинуло двоє людей - охоронець Мосійчука та випадковий перехожий.

Поранення дістали троє: Мосійчук, директор агентства моделювання ситуацій, політолог Віталій Бала, а також жінка, що проходила мимо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram